top of page
  • Writer's pictureTommi Kanon

Nettisivut ja logo: Fedasiivous


"Insome loi selkeät verkkosivut nopeahkolla aikataululla."
Antonio Federley, Fedasiivous

Alkuvaiheet


Antonio otti minuun yhteyttä ja kysyi lisäinfoa nettisivujen suunnittelusta. Kerroin lisää tietoja mm. prosessin kulusta ja maksuista. Niinpä hän tilasi suunnittelutyön minulta. Prosessi eteni siitä siihen, että pyysin häntä täyttämään kyselyn, jossa kartoitin hänen toiveitaan ja vaatimuksia nettisivujen suhteen.Tein kirjallisen sopimuksen ja sähköisen allekirjoituksen jälkeen ryhdyin hommiin.


Selkeyttä ja informatiivisuutta


Samaisessa kartoituskyselyssä ilmeni tarve myös logon suunnitteluun. Sain melko vapaat kädet sen toteuttamiseen. Hän toivoi värimaailmaksi sinistä/turkoosia, valkoista ja mustaa, mikä näkyy myös nettisivujen lopputuloksessa. Lopulta suunnittelin muutaman vaihtoehdon, joista Antonio valitsi yllä näkyvän vaihtoehdon.


Suunnittelen aina useita vaihtoehtoja, joista asiakas valitsee mieluisensa, ehdottaa muutoksia tiettyyn tai hylkää kaikki ja täten suunnittelen lisää vaihtoehtoja.


Kun logo ja samalla visuaalisen ilmeen lähtökohdat olivat valmiina, siirryin nettisivujen kimppuun. Etsin useita pohjia, joista yhden osalta sain hyvät inspiraatiot Fedasiivouksen informaation esilletuomiseen. Luonnosversion jälkeen lähetin ne Antonion tarkistettavaksi ja sain samalla myös lisää sisältöä sivuille.


Modernisuus, visuaalisuus ja yksinkertaisuus


Kun asiakas etsii tietoa siivouspalvelusta ja ei-sairaanhoidollisesta kotihoidosta, tiedot pitää tarjota hopeatarjottimella. Pidin tämän koko ajan mielessäni, kun tein Fedasiivouksen nettisivuja. Lopputuloksena modernisuus ja sinisen eri sävyt hohtavat koko sivujen ulkonäössä.


Myös omanlainen yksinkertaisuus on koko ajan läsnä, eikä sivuilla ole ylimääräistä diipadaapaa: selkeästi tuodaan esille palvelujen sisältö, hinta ja tarvittava tieto. Mikäli asiakkaan haluamia tietoja ei ole tuotu esille, hän voi vielä erillisen yhteydenottolomakkeen avulla kysellä niitä. Yhteydenottolomakkeen jälkeen lähtee automaationa oleva viesti suoraan annettuun sähköpostiin.


Kun pöytäkoneversio oli täysin valmis, optimoin sivut mobiiliversioon. Kun ne oli myös valmiita, pyysin Antoniota hankkimaan domainin Zonerin kautta. Nimipalvelimet eivät vaihdu suoraan automaattisesti Wixin haluamiin, joten otin itse yhteyttä Zoneriin ja pyysin vaihtamaan nimipalvelimet, jotta saisimme yhdistettyä domainin näihin nettisivuihin.


Nimipalvelimet vaihdettiin alle 24 tunnin sisällä. Sen jälkeen tein hakukoneoptimoinnin eli toisin sanottuna säädin nettisivujen löytymistodennäköisyyttä paremmaksi mm. Googlen hakutuloksissa. Kovan kilpailun takia kestää kuitenkin hieman, kunnes nettisivut alkavat nousemaan kärkisijoille ilman maksettua markkinointia. Kun asiakas hakee Googlessa esimerkiksi hakusanoilla "kotisiivous Nurmijärvi", tavoitteena on saada nettisivut mahdollisimman korkealle hakukoneessa muiden sivujen ohitse.


Näiden töiden jälkeen nettisivut olivat täysin valmiita "luovutettavaksi". Lähetin samalla laajan ohjepaketin, jotka sisältävät vinkkejä ja neuvoja sivujen muokkaamiseen ja käyttämiseen sekä palautekyselyn.


Katso tarkemmin nettisivut oikeine mittasuhteineen osoitteessa: www.fedasiivous.fi

bottom of page