top of page
  • Writer's pictureTommi Kanon

Nettisivut ja logo: Etelä-Suomen Lämpöasennus Oy

"Insomen tarjoama palvelu oli huippua. Sivut ovat valmiina asiakkaita varten ja näillä mennään kohti ääretöntä."
Jarmo Borgström, Etelä-Suomen Lämpöasennus Oy

Verkkokaupasta yksinkertaisempaan muotoon


Tuttavani kautta huomasin Jarmon Facebook-julkaisun, jossa hän kyseli nettisivujen tekijää yritykselleen. Sen nähtyä otin yhteyttä Messengerissä ja annoin hintatarjouksen. Tarjous näköjään oli hyvä, sillä paiskasimme kättä virtuaalisesti ja ryhdyimme hommiin!


Pyysin Jarmolta toiveita, vaatimuksia ja materiaaleja nettisivuja varten. Hän toimitti ne sähköpostitse sekä Forms-kyselyni kautta. Hän halusi myös logon, joten suunnittelin muutaman ehdotuksen ja hän valitsi kuvassa näkyvän vaihtoehdon.


Aluksi suunnittelin verkkokauppaominaisuudella olevat sivut. Värimaailmaltaan valkoiset ja tummanharmaat punaisella korostuksella.


Mietin koko ajan yksinkertaisuutta ja helppoutta: käyttäjäkokemuksen tulee olla mahdollisimman vaivaton ja sivuilta tulee ilmetä tarvittavat tiedot, joilla alennettaisiin kysymystulvan todennäköisyyttä. Jokaisella tuotteella oli myös oma tuotesivunsa kattavine tietoineen.


Verkkokaupasta löytyi myös palvelut, joita pystyi varaamaan varauskalenterista. Asennus- ja huoltotöiden lisätyöt veloitettaisiin erikseen, eikä suoraan ostohetkellä.


Lopulta kuitenkin unohdettiin verkkokauppaominaisuus ja pienen lisähinnan jälkeen suunnittelin yksinkertaisemmat sivut. Jouduin veloittamaan hieman lisää, sillä muun muassa yksittäiset tuotesivut piti tehdä kokonaan uudelleen - manuaalisesti. Myös valikoimasivustot piti tehdä uudelleen manuaalisesti.


Lopputuloksena modernin maltillinen


Lopulta muutaman luonnosversion teon jälkeen sivut alkoivat näyttämään yhä enemmän valmiilta. Kun sain ylöspäin olevan peukun Jarmolta, aloin muokkaamaan nettisivuja mobiiliystävälliseen muotoon. Se on aina hieman vaivaa tuottavaa, sillä lähes jokainen elementti ja teksti tulee uudelleen sijoittaa kohdilleen pienemmässä koossa.


Kun sain ne valmiiksi, tein hakukoneoptimoinnin eli toisin sanottuna säädin nettisivujen löytymistodennäköisyyttä paremmaksi mm. Googlen hakutuloksissa. Kovan kilpailun takia kestää kuitenkin hieman, kun nettisivut alkavat nousemaan kärkisijoille ilman maksettua markkinointia, kun hakee esimerkiksi sanoilla "ilmalämpöpumpun asennus".


Näiden töiden jälkeen nettisivut olivat täysin valmiita "luovutettavaksi". Lähetin samalla laajan ohjepaketin, jotka sisältävät vinkkejä ja neuvoja sivujen muokkaamiseen ja käyttämiseen.


Katso tarkemmin nettisivut oikeine mittasuhteineen osoitteessa: www.lampoasennus.com


bottom of page